Een mini documentaire is een filmportret van 4 tot 8 minuten over jou en jouw onderneming die je kan inzetten als bedrijfsfilm. Professioneel, inspirerend, positief en dichtbij. Samen duiken we in de verschillende facetten van jouw bedrijf. Doormiddel van diepte interviews en door te filmen op de plekken waar jouw werkende leven zich afspeelt, komen we tot de kern van jouw boodschap, jouw unieke verhaal: waar je nu staat en waar je naartoe onderweg bent. Jij doet waar jij goed in bent en ik zorg ervoor dat dit op een mooie, overtuigende en professionele manier in beeld en geluid wordt vastgelegd.

Still uit mini documentaire
VILTVROUW

In de mini docu zoek ik altijd naar een balans tussen jouw persoonlijkheid en de boodschap die je met jouw bedrijf wilt uitdragen. Mede door de apparatuur die ik gebruik en de sobere nabewerking, krijgt de kijker een geloofwaardig en menselijk beeld te zien van jouw bedrijf en waarom dat er toe doet. Het is voor jouw doelgroep veel uitnodigender om een krachtig visueel verhaal te zien dan naar tekst op een website of flyer te kijken. Mensen onthouden het verhalende beeld, zeker als dat verhaal oprecht is en weet te raken of inspireren.

○○○

Omdat ik alles van geluid tot montage zelf doe, op locatie én werk met een compacte cameraset, kan ik betaalbare producties maken. Ik film met de cinemacamera Canon C100 en met een systeemcamera met verschillende lenzen. Ik maak voornamelijk gebruik van natuurlijk licht of lichtbronnen die aanwezig zijn. Voor de interviews neem ik een kleine zender mic mee. Hierdoor worden de filmlocaties geen filmset en is een mini docu ook uitermate geschikt als je weinig tot geen ervaring voor de lens hebt. Muziek is altijd een belangrijk onderdeel van mijn films. Ik zorg ervoor dat de muziek onder jouw film heel mooi aansluit op de montage en uiteraard op jouw bedrijf. De mini docu wordt gepubliceerd op het filmplatform Vimeo en natuurlijk via jouw eigen kanalen. Ook kan ik een ‘teaser’ maken die je kan inzetten als Facebook of LinkedIn advertentie.


Proces
Er wordt wel gezegd dat er tijdens het filmproces van een documentaire drie films gemaakt worden: tijdens het schrijven van het filmplan, tijdens het filmen en in de montage.

Fase 1 Onderzoeksfase
We beginnen met een telefonische afspraak waarin we elkaar wat beter leren kennen en onderzoeken of we samen jouw filmproject zullen realiseren. We bespreken ook al globaal wat de verhaallijn van jouw mini docu zou kunnen zijn.
Ik doe online research en inspiratie op binnen jouw werkveld.
Ik kom naar jou toe voor het eerste interview van ongeveer twee uur. Van te voren stemmen we af wat de plek zal zijn en ik zal je voorafgaand een concept van de vragen toesturen.
Op basis van dit interview kan ik goed bepalen wat voor beelden jouw verhaal versterken. Ik stel een filmplan op en stem dit met jou af.

Fase 2 Productiefase
We plannen drie filmblokken, op verschillende locatie op verschillende dagen (eventueel twee locaties op één dag).
Wanneer nodig plannen we een extra interview moment in.

Fase 3 Montagefase
Ik begin met monteren in Final Cut Pro X. Mocht tijdens het monteren blijken dat er beelden ontbreken dan plannen we een moment om extra beelden vast te leggen.
De conceptversie van de film stuur ik naar je op. Na akkoord zet ik de film op vimeo en kan je hem de wijde wereld in sturen.