Vriendin en collega filmmaker Gabriela Forfota en ik kregen in juni te horen dat ons prille filmidee geselecteerd was voor de pitch van ESA binnen Tsjechisch filmfestival Academia Film Olomouc. Op zondag hebben we samen het plan verder uitgewerkt. Maandagochtend schreven we de pitch en nog geen paar uur later kijken er vanuit je scherm hele serieuze gezichten naar je!! Ik werd ineens mega zenuwachtig (en dat spiekbriefje werkte natuurlijk averechts). Pas na de pitch in het vragengesprek met de jury kreeg ik het gevoel dat we weer inhoudelijk op dreef waren. En als klap op de vuurpijl kregen we de volgende dag te horen dat we de pitch gewonnen hebben!!!!!!!

No alt text provided for this image

We krijgen 5000 (!) Euro om het plan uit te werken. En in februari’22 kunnen we weer pitchen voor een productiebudget. In een korte docu gaan we de onlosmakelijke relatie tussen mens en natuur onderzoeken in onnatuurlijke omstandigheden, namelijk de stad en extremer in space. Inmiddels hebben we meerdere mensen gesproken en ontmoet die een bijdrage willen leveren aan de film. We hebben zelfs al een aantal dagen gefilmd, namelijk de kap en een uitvaart van een boom. Komend weekend zijn we geselecteerd voor een writers room om ons filmplan in ontwikkeling scherper te krijgen.
Alleen het toewerken naar een krachtig filmplan is al een hele technische, inhoudelijke en avontuurlijke reis.

https://newworlds.esa.int/winners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *