Alweer een hele tijd geleden kwam er op facebook een prachtige documentaire videoclip voorbij van 1 million women. Ik was toen nog niet begonnen met het maken van mini documentaires onder de naam Filmvrouw. Ik kreeg er zo’n positief gevoel van, een gevoel van oneindig veel mogelijkheden. Het gaf me vertrouwen en ik ervoer verbondenheid met al deze vrouwen. Het liet me zien dat waar ik ook zou gaan in de wereld, er altijd en overal vrouwen zouden zijn die zich inzetten voor een mooiere wereld. En dat, als we elkaar zouden ontmoeten, we elkaar zouden inspireren. Ik vond het zo’n contrast met het nieuws wat ik dagelijks voorbij zie komen. En ik dacht: wow, als dat dit soort positieve beelden, gevuld met mogelijkheden, een goed deel van ons dagelijkse portie ‘nieuws’ zou zijn. Wat zou dat betekenen voor onze mindset?

foto van 1 million women facebook

Nu, enige tijd later, heb ik voor de filmportretten die ik maak voor ondernemers bijna toevalligerwijs deze lijn voortgezet. De mini documentaires die ik vanuit Filmvrouw maak zijn positieve en inspirerende films van mensen die iets moois in de wereld aan het doen zijn. Die anderen vanuit hun talent, hun ervaring of drijfveer in beweging kunnen brengen. Elk filmproces is weer een hele ontdekkingsreis binnen een nieuwe wereld met mensen met daadkracht en volop mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *